Om oss

Schakt & Transport

Schakt & Transport är ett av landets största entreprenadmaskinsföretag och grundades redan 1947. Numera är vi en enhet inom Skanska Sverige AB.
Tillsammans är vi 100 trivsamma medarbetare som brinner för våra arbetsuppgifter. Vi är verksamma över hela södra Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Växjö, men vi har även kontor i Malmö, Stockholm, Göteborg och Hässleholm.


Vi på Schakt & Transport äger själva och kan tillhandahålla grävmaskiner, hjullastare, bandschaktare, dumpers, väghyvlar, vältar och lastbilar. Vi hyr även ut manskapsvagnar och en mängd kringutrustning. Ifall vi själva inte äger lösningen hyr vi självklart in det som saknas.
Dessutom säljer vi och levererar krossade bergprodukter, grus- och stenmaterial.

Vi gör alltid vårt bästa för att lösa alla problem som möjligen kan uppstå.
Vi på Schakt & Transport tar oss gärna an stora som små projekt.

Låt oss visa vad vi kan!
 

Historia

År 1947 bildades företaget Schakt & Transport av Erik Norberg. Företaget var från början ett lastbilsåkeri, som ganska snart blev ett entreprenadföretag.
1 juni 1969 köpte Skånska Cementgjuteriet (Skanska) företaget.

Schakt & Transport. Initiativtagare till köpet var dåvarande arbetschefen Sven Edlund. Företaget hade då en omsättning på 5,5 miljoner.
Antalet anställda var totalt 90 personer inklusive kontors och arbetsledande personal. I företaget ingick 23 st grävmaskiner, 13 st övriga jordförflyttningsmaskiner och 37 st lastfordon.

  • År 1975 flyttade Schakt & Transport till nybyggda lokaler på Systratorpsvägen i Växjö.
  • År 2000 införlivades Skanskas Maskinförråd i Lomma. Därvid tillkom 65 anställda och ca 70 maskiner.
  • År 2005 flyttades Schakt & Transports verksamhet i Lomma till Malmö.
  • Företaget omsätter idag ca 200 miljoner per år med 100 anställda och ca 100 st maskiner.

Av det ursprungliga företaget finns fortfarande maskiner i drift exempelvis en Arbrå snöslunga köpt 1967, som används vid behov.